29.06.2007

De vorba cu Precinu'

Ce ar fi aceasta lume fara oameni care sa isi puna intrebari despre ea?Si ce ar fi ei fara prietenii alaturi de care sa gaseasca, mereu si mereu, rostul intrebarilor si puterea raspunsurilor?Ar fi mai simpla pentru cei ce nu gasesc timp sa interogheze misterul din jurul lor, sa caute adevarul lucrurilor simple, sa forteze granita necunoscutului...Si desigur, ar fi imposibila pentru ceilalti, tot mai putini, care nu pot trai fara a exista spiritual.. Aceste randuri nu se doresc a fi un dialog socratic care "sa moseasca idei", ci mai degraba o invitatie la interogatie existentiala, o incercare de a deschide alaturi de un prieten drag portile sufletesti ale Cosmosului..Este actul de nastere al acestei pagini din "era accesului".

Un comentariu:

Frank-the-Tank spunea...

In legatura cu intrebarile de genul"de unde venim si unde mergem?" ma gindesc ca pot reaminti un indiciu si sa deschid o alta posibilitate de discutie. In fond vreau sa scriu doar o idee... anume ca pina nu de mult, eram innebunit cind gaseam ceva vechi, orice. Ma gindeam "uite ba cite o fi vazut astea, cita istorie...". Acum stiu ca atomii de hidrogen si heliu sint formati cam din vremea big bangului, asa ca atunci cind beau o cana cu apa, am privilegiul de a nu o mai bea fara sa gindesc gestul...
Iar restul atomilor sint formatti din exploziile stelare. De unde si textul "we're all made of stars" capata un cu totul alt inteles. As vrea sa fiu iar mic sa mi spuna maica-mea: "nu pune mina pe aia, nu stii pe unde o fi fost" iar eu sa-i raspund: "mama, nici nu ai idee". Inca o chestie.... e greu sa intelegi ceva cu care nu ai nimic in comun, pentru care nu ai receptori... Cine stie ce mai e in jurul nostru.... noi putem vedea doar ce poate creierul sa vada.
Si un final la debitatiile mele: "etern calator". De ce nu si la propriu? Galaxia noastra nu sta pe loc in univers, se deplaseaza. si in acelasi timp si Soarele si sistemul solar se deplaseaza in interiorul galaxiei. Deci nu sintem in acelasi loc ca anul trecut. Respect, Adi . Data viitoare o sa incercsa fiu mai citet;)

DJ Steff..Specialistul..

DJ Steff..Specialistul..

Poetul Radu Gyr (1905-1975)

Poetul Radu Gyr (1905-1975)