29.06.2008

Dezamagit de viitor...

Tristetea e mare..Aproape ca niciodata..Ma intreb de ce si firesc ca raspunsul nu e usor de dat.Am fost la acest Campionat European suporterul Germaniei. In lipsa Angliei, slabiciunea mea de peste un deceniu,am mizat pe Germania.Calculul era simplu: aveau o echipa omogena, valoroasa, echilibrata; aveau traditie, istorie, forta. In mintea mea Germania era cea mai posibila castigatoare.Am pierdut,din nou, ca de atatea randuri. Fotbalul nu e calcul, e viata! Calculele facute aproape matematic nu s-au potrivit nici de aceasta data. In copilarie imi placeau Vialli, Giannini, Bergomi, Baggio. Am fost fanul Italiei la mondialul gazduit de squadra-azzura in 1990, primul mondial pe care l-am trait in fata ecranului. In semifinale, Maradona si Caniggia au ingenunchiat Peninsula. Avea sa fie prima mea dezamagire “mondiala”. La Euro '92 am sperat ca Papin si Cantona vor cuceri trofeul. Degeaba....In 1994 am fost fericit. Brazilia ,echipa pe care o admiram atunci, devenea campioana a lumii.( dupa 10 ani aveam sa ii vad pe campionii mondiali laTimisoara,in meciul demonstrativ Brazilia '94-Romania '94).Era vremea lui Taffarel, Jorginho, Marcio Santos, Aldair, Branco, Dunga, Mazinho, Mauro Silva, Zinho,Bebeto si Romario. In 1996 mi-am impartit sufletul intre Portugalia lui Couto, Souza, Pinto,Costa si Figo si Anglia lui Adams, Pearce, McManaman, Shearer si Gascoigne. Dezamagirea a fost dubla.,dar a nascut pasiunea pentru Albion. De atunci, la toate Europenele si Mondialele am sperat ca invingatoare sa termine NATIUNEA CARE A NE-A DARUIT FOTBALUL. Am fost de fiecare data trist, fiindca englezii nu reuseau sa iasa niciodata castigatori, Dar sufletul era deja alaturi de cei mai frumosi fani si in dictionarul constiintei mele tradarea sufletului nu mai era posibila. Am suferit in toamna anului trecut ,atunci cand Croatia ingenunchia Anglia pe Wembley. Resemnat,dupa cateva luni, am ales Germania. Va mai trece mult timp pana sa aleg altceva in fata Angliei si poate si mai mult timp pana voi retrai de dezamagirea de astazi. Si pana la urma inteleg de ce.. Fiindca daca Germania nu a castigat, Anglia nu va reusi cu siguranta foarte curand. Regretul e legat nu de prezent,nici macar de trecut ..Ci de viitor..Un viitor ce pare imposibil de prevazut,dar pe care il calculez si il simt in acelasi timp.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un email ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

DJ Steff..Specialistul..

DJ Steff..Specialistul..

Poetul Radu Gyr (1905-1975)

Poetul Radu Gyr (1905-1975)